February 23, 2025

Institutul Arhiva de Folclor a Academiei Române și ADELIS organizează seminarul „Tradiții culinare săsești în context multietnic” susținut de cercetătoarea dr. Sanda Ignat. Evenimentul va avea loc marți, 25 februarie 2025, ora 10.00, în Sala de conferințe a Academiei Române, Filiala Cluj-Napoca (str. Republicii, nr. 9), informează reprezentanții Academiei Române Filiala Cluj-Napoca.

Potrivit acelorași surse, în cadrul acestui seminar, cercetătoarea dr. Sanda Ignat va face o incursiune în istoria cărților de bucate ale germanilor din România și va discuta despre câteva preparate săsești care s-au integrat în tradiția culinară locală. Printre acestea se numără celebrul „hanklich”, cunoscut și sub numele de „hencleș” sau „lichiu, subliniind faptul că bucătăria tradițională a sașilor transilvăneni a fost și va rămâne o componentă – discretă, dar distinctă – din puzzle-ul multicolor care reprezintă gastronomia Transilvaniei, dar și a Europei de sud-est. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului GAR 2023-029 – ADELIS, finanțat de Academia Română prin Fundația „Patrimoniu”.

sursă foto: Academia Română Filiala Cluj-Napoca

T.S.

Articolul Seminar „Tradiții culinare săsești în context multietnic” apare prima dată în ziarulfaclia.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *