March 4, 2025

Chiar dacă temperaturile anotimpului sunt reci, Grupul ONCOS continuă să încălzească sufletele sutelor de seniori din municipiul Cluj – Napoca și alte câteva localități ale județului, prin permanenta și buna colaborare cu Asociația Județeană a Pensionarilor Cluj.

Nu știm cum să definim valoarea acestor acțiuni de mari dimensiuni inițiate de conducerea Grupului ONCOS cu mai bine de zece ani în urmă, de a oferi vârstei a treia un frumos program de socializare în saloanele restaurantului Grand Hotel Napoca.

Întrebat ce anume a generat această întrunire multianuală care nu este ușor de suportat financiar, președintele Consiliului de Administrație al acestui mare și important brand ce crește în fermele proprii și abatorizează circa șapte milioane de pui anual, produce și livrează, zilnic, consumului proaspăt diverse produse de panificație, de aproape trei decenii, ing. Vasile Onaca, ne-a mărturisit că totul s-a născut din respectul și onoarea ce trebuie să fie permanent manifestă pentru acești valoroși oameni cu tâmple grizonate a căror muncă fizică și intelectuală este încorporată în valorile produse în ultimele decenii ale secolului trecut și ale acestuia.

Pe toți îi consider o mare familie a noastră, a tuturor, iar bucuria mea și a multor colegi de la ONCOS este imensă când îi văd cum se bucură de aceste reuniuni seniorale, cum uită de greutățile zilnice și socializează”, a spus domnul Onaca

Numărul întâlnirilor din anii trecuți sunt multe, însă cea mai numeroasă și frumoasă a avut loc în această primă decadă a lui făurar, mai precis vineri după amiază, când au participat aproape 500 de persoane. Am socotit aici și principalii conducători din serviciile, secțiile, fabricile și fermele Grupului ONCOS, care au putut oferi numeroșilor participanți detalii tehnologice despre cum se cresc puii pentru carne, cum se fac sortimentele de panificație fără amelioratori, și mai nou, cum se fac mezelurile din carne indigenă.

Pentru cine nu știe, anul trecut ONCOS a modernizat și dotat cu tehnologie modernă o fabrică de mezeluri la Bonțida, care, sub genericul ,, Ograda tradiției’’, produce, numai din carne de porc, vită și pui din proveniență românească, un mare sortiment de specialități, din care amintim: salamuri, inclusiv uscate, parizer, crenvurști, cârnați, mușchiuleț de porc afumat, mușchi file afumat, șuncă din piept de pui, ruladă de pui, pastramă din piept de pui și alte bunătăți. Autenticitatea gustului tradițional al acestor produse este asigurată de calitatea cărnii indigene și a ingredientelor naturale folosite cu pricepere de meșterii carmangeri de aici, produse cu care se aprovizionează cele peste 70 de magazine ale societății.

Pentru tot ce face Grupul ONCOS în repetate rânduri pentru membrii asociației, a mulțumit președintele asociației pensionarilor, Ioan Constantinescu, iar despre bunătățile și bogăția meniului au avut amabilitatea să ne convingă două doamne. Elena Muste, care a precizat că participă pentru prima oară, dar este impresionată de atmosferă și consistența meniului și muzicii, mulțumind din suflet conducerii ONCOS, și d-na Ana Naghi, care se bucură de mai multe prezențe la aceste generoase zile oferite seniorilor de Grupul ONCOS. Ea a mulțumit antreprenorului Vasile Onaca, care este un mare prieten al vârstnicilor, îi iubește și îi onorează ca pe proprii săi părinți. Acest exemplu poate fi pilduitor și pentru alți mari întreprinzători ai metropolei noastre, în a cărei vigoare, prin dimensiuni geografice, economice, culturale, sociale și chiar universitare, se regăsește și efortul celor ce și-au descrețit frunțile în această frumoasă seară cu o mare rezonanță umanitară ce poartă, de ani buni, girul Grupului ONCOS.

Dumitru VATAU

 

 

Articolul ONCOS continuă să onoreze seniorii apare prima dată în ziarulfaclia.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *