October 26, 2024

Nu mai puţin de 344 de clujeni beneficiază de pensie specială de serviciu se arată într-un document al Casei de Pensii Cluj. Față de finalul anului trecut, numărul beneficiarilor de pensii de serviciu din județul Cluj este mai mare cu exact 21 de persoane, iar față de acum cinci ani cu 121 de persoane.

Printre categoriile socio profesionale care au dreptul la pensie specială se numără magistraţii, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, membrii corpului diplomatic şi consular al României, parlamentarii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, consilieri şi auditori ai Curţii de Conturi, ca titulari sau urmaşi ai acestora.

Plata pensiilor de serviciu se realizează atât din bugetul Asigurărilor Sociale de Stat cât şi din Bugetul de stat. Astfel, pentru partea din pensie aferentă din sistemul public de pensii calculată pe baza punctajului mediu anual plata se realizează din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat iar diferenţa dintre pensia de serviciu şi pensia aferentă din sistemul public de pensii se realizează din Bugetul de stat.

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați…
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *