October 24, 2024

Shoji Seki Shihan vine în România în acest sfârșit de săptămâna pentru a ține un seminar de perfecționare în Aikido, artă marțială japoneză.

Maestrul Shoji Seki locuiește la Tokyo, în Japonia, și este unul dintre profesorii care predau la centrul mondial al Aikido-ului, situat în capitală niponă.

El revine în România pentru prima dată după pandemie. Anterior, a mai fost prezent în țară noastră, în 2019, în 2018 și în anii ’90, când venise însoțit de o mare delegație de instructori de Aikido japonezi.

Shoji Seki Shihan este o personalitate cu renume în comunitatea internațională a practicanților de Aikido și ne bucurăm să studiem sub îndrumarea lui timp de trei zile în această săptămâna. Eu merg frecvent în Japonia, dar să vină dânsul în România este o șansă deosebită pentru români”, afirmă Dorin Marchiș, unul dintre organizatorii evenimentului, respectiv președinte al Fundației Române de Aikido.

Că de obicei, când avem invitați din afară țării, pregătim și un program de vizită a obiectivelor turistice din Transilvania. De această dată, miercurea e alocată vizitei în Cluj-Napoca, iar ziua de joi cuprinde o excursie la Sibiu. De vineri până duminică ne antrenăm la seminar, în Musubi dojo, ” spune și Irina Gașpar, una dintre persoanele organizatoare ale evenimentului, secretar general al Fundației Române de Aikido Aikikai.

Seminarul de arte marțiale, cu Shoji Seki Shihan 8 Dan, din acest an are loc la Cluj-Napoca, în 25-27 octombrie. Au confirmat prezența participanți din Franța, Polonia, Ungaria, dar și din diverse orașe ale României: Lugoj, București, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Arad, Suceava, Reșița, Reghin, Pitești, Tg Ocna, Slobozia, Aiud, Tg Mureș, Cluj-Napoca.

Antrenamentele au loc la sala Musubi Dojo, situată pe stradă Plopilor, nr. 62, Cluj-Napoca. Orarul de activitate e: vineri 19:00-21:00, sâmbătă 10:00-12:00 și 18:00-20:00, duminică 10:00-12:00. Participarea la seminar nu este condiționată de un anume grad în Aikido, astfel pe tatami se vor întâlni atât începători, cât și avansați.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *