October 25, 2024

Programul guvernamental angajat de candidatul Marcel Ciolacu sub forma unui proiect prezidențial ridică întrebarea dacă PSD va fi dispus să cedeze conducerea viitorului guvern unui reprezentant al altui partid, cum a promis de altfel prezidențiabilul Ciolacu. Liderii organizației PSD Cluj spun că da. O astfel de numire va fi însă cel mai probabil condiționată de asumarea programului PSD.

Când vorbim de un guvern de coaliție, fiecare componentă vine și înaintează propriul program de guvernare. E clar că, din punctul meu de vedere, noi nu o să renunțăm la ceea ce înseamnă ideile din această platfotmă de guvernare”, a declarat ieri vicepreședintele filialei Ioan Oleleu, candidat la Camera Deputaților, într-o conferință de presă dedicată prezentării proiectului prezidențial al lui Marcel Ciolacu.

Nici nu mai contează cine va fi premier”, a adăugat Remus Lăpușan, prim-vicepreședinte al filialei, de asemenea candidat la Cameră. ”Sunt convins că, dacă Marcel Ciolacu va câștiga președinția, programul pe care îl discutăm va fi pus în practică”, a mai spus el.

Lăpușan a amintit că Marcel Ciolacu a spus că vrea să fie președinte pentru toți românii, adăugând: ”Nu este un program pentru românii pesediști sau pentru românii peneliști sau pentru udemeriști. Eu îmi doresc ca Marcel Ciolacu să ajungă președintele României în decembrie și nu avem nici o problemă să ajungem la negocieri”.

Cu asumarea programului nostru”, a completat Alexandru Cordoș, secretar general al organizației locale și candidat la Senat. ”Experiența ultimilor trei ani a dovedit că un program bun poate fi dus la îndeplinire chiar și de un guvern de coalitie”. (C.C.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *