Ovidiu Cîmpean are 39 de ani, o experiență de 16 ani în administrația publică locală și 2 ani la nivel guvernamental și ocupă locul al doilea pe lista candidaților PNL Cluj pentru alegerile parlamentare.
16 ani de experiență la primăria care a atras cei mai mulți bani europeni
La Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean s-a ocupat de proiectele pe fonduri europene. Ca director al Direcției de Dezvoltare Locală și Management de Proiecte și membru de bază al echipei primarului Emil Boc, a coordonat activitatea de atragere de fonduri europene și a gestionat proiectele majore de dezvoltare urbană ale orașului, de la pietonalizarea zonei centrale a orașului la marile parcuri și refacerea promenadei Someșului. Munca sa și a întregii echipe a făcut ca atât municipiul, cât și județul Cluj să fie pe primul loc în țară la atragerea de fonduri europene.
Proiectele Clujului pentru următorii 30-40 de ani de dezvoltare
Dacă includem proiectele locale și cele județene, vorbim de aproximativ 8 miliarde de euro. Investiții în sănătate (Spitalul de Urgență pentru Copii, Spitalul Regional, Centrul de Transplant); investiții în educație – sunt în derulare în prezent contracte peste 200 de milioane de euro în infrastructura educațională modernă; investiții în infrastructură – marile proiecte de transport – metrou, tren metropolitan, centură metropolitană. Toate acestea conturează viitorul Clujului și îl pregătesc pentru următorii 30-40 de ani de dezvoltare.
În urma experienței acumulate la nivel local, în 2022 a fost numit secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, unde coordonează Hub-ul M100, prin care se urmărește atragerea unui miliard de euro din fonduri europene pentru transformarea orașelor într-unele neutre din punct de vedere climatic, adică oraşe mai eficiente energetic, mai multe spaţii verzi, transport public electric şi răspunzând nevoilor cetăţenilor.
Cinci teme de lucru pragmatice, concrete și bazate pe experiența din administrație
Planurile lui Ovidiu Cîmpean ca deputat sunt concrete, pragmatice, bazate pe experiența de succes cu fondurile europene și concentrate pe îmbunătățirea calității vieții oamenilor – educație, sănătate, transport, locuire, dezvoltare economică.
Iată principalele teme de lucru pentru el în următorii patru ani:
• Susținerea administrațiilor locale pentru construirea și modernizarea de creșe, grădinițe și școli în zonele metropolitane. Programe de sprijin pentru profesorii din aceste zone. Dezvoltarea sistemelor de autobuze școlare.
• Program național de testare și prevenție a cancerului de col uterin și a cancerului de sân care să asigure accesul tuturor femeilor la screening și tratament gratuit. Fonduri pentru sănătatea femeilor din România.
• Mobilitate sustenabilă – dezvoltarea transportului public, crearea de benzi dedicate pentru autobuze şi troleibuze, electrificarea transportului public, dezvoltarea unor culoare de mobilitate în zonele metropolitane. Este nevoie de atragerea de fonduri europene pentru oraşe, de modernizarea transportului feroviar: calea ferată Oradea – Cluj – Alba – Sibiu – Braşov – Ploieşti – Bucureşti – Constanța, de susținerea proiectelor de dezvoltare a transportului din zona Transilvaniei.
• Dezvoltarea unui fond național pentru locuințe sociale, locuințe pentru tineri și locuințe pentru categorii sociale care oferă servicii comunității – medici și asistenți medicali, profesori, pompieri și alții. Susţinerea la nivel european a realizării unui fond pentru construirea de locuințe. Este însă simplu să îţi doreşti aceste lucruri, greu este să ai finanţare pentru a le pune în practică. Şi aici Ovidiu Cîmpean propune soluţii economice liberale.
• Soluţii economice liberale pentru a crea bunăstare. Menținerea cotei unice de impozitare. Simplificarea, coerenţa şi stabilitatea legislației fiscale. Respingerea aberaţiilor economice care duc la falimentul IMM-urilor româneşti. Dialog permanent cu cei care creează locuri de muncă. Programe de susținere a integrării în piața muncii. Programe de transfer tehnologic pentru firmele româneşti şi reindustrializarea României. Descentralizarea administrării fondurilor europene la nivelul regiunilor, pe modelul Programului Operațional Regional (POR).
Acest material a fost comandat de Partidul Național Liberal-Filiala Cluj, produs și distribuit de Casa de Editură Napoca SRL. CMF: 11240002