Nouă profesori clujeni pentru educație timpurie au fost premiați în cadrul Conferinței Naționale eTwinning 2025, care a avut loc weekendul trecut la București. Cei nouă profesori cărora li s-au decernat Premiile Naționale eTwinning 2024 provin de la cinci grădinițe din Cluj-Napoca. Este vorba despre Grădinița cu Program Prelungit „Micul Prinț”, Grădinița cu Program Prelungit „Mămăruța”, Grădinița cu Program Prelungit „Parfum de Tei” , Grădinița cu Program Prelungit „Bambi” și Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța Poveștilor”.
Cadrele didactice au fost însoțite la festivitatea de premiere de către inspectoarele pentru educație timpurie Lolica Tătaru și Ana-Maria Nechita și de către directorii unităților de învățământ. Cadrele didactice premiate au fost implicate în două proiecte eTwinning, de colaborare internațională. Unul dintre acestea este proiectul „If you come to Earth” la care au participat profesoarele pentru educație timpurie Nădejde Ramona, Truța Luciana, Veres Iuliana, Bodor Andra Laura, Daniel Gabriela Elena,Tite Alina și Gergely Erika-Magdolna, împreună cu preșcolarii din grădinițele „Micul Prinț”, „Mămăruța” și „Parfum de Tei” Cluj-Napoca. Astfel, cadrele didactice au obținut premiul I la secțiunea „Proiecte derulate de ambasadori eTwinning”, doi dintre membrii proiectului: Nădejde Ramona și Gergely Erika-Magdolna având calitatea de Ambasadori eTwinning. Proiectul s-a desfășurat pe parcursul anului școlar 2023-2024, având parteneri din România, Grecia și Cipru de nivel preșcolar. Acesta a avut ca și punct de plecare cartea „If you come to Earth” scrisă de Sophie Blackall, de două ori câștigătoare a Medaliei Caldecotta. În urma unui brainstorming au fost selectate temele care s-au repetat în toate țările partenere și echipe internaționale de cadre didactice au pregătit prezentări și activități educative pentru preșcolari.
Cu cel de-al doilea proiect „Christmas” profesoarele Soporan Raluca și Igna Crina și preșcolarii din grădinițele „Bambi” și „Căsuța Poveștilor” au obținut premiul I la secțiunea nivel preșcolar. Acest proiect a oferit oportunitatea de a cunoaște tradițiile altor culturi, de a experimenta bucuria colaborării internaționale și de a sărbători Crăciunul într-un mod creativ și interactiv.
Cele două proiecte au contribuit la dezvoltarea competențelor-cheie, la consolidarea relațiilor între grădinițe din diferite țări și la promovarea diversității culturale. În competiție au fost înscrise 147 de proiecte din care un număr de 22 de proiecte de cooperare europeană au fost premiate.
Articolul Nouă profesori clujeni, premiați la Conferința Națională eTwinning apare prima dată în ziarulfaclia.ro.