Liderul AUR Cluj, Cristian Sipoș, cere implementarea a două lansate în urmă cu mai mulți ani și care însă au fost abandonate. Este vorba de Centrul de Centrul de Colectare a legumelor și fructelor de la Câmpia Turzii și de Abatorul de la Iclod, despre care liderul AUR spune că sunt foarte importante.
„Centrul de Colectare a legumelor și fructelor de la Câmpia Turzii.Atât în 2014 cât și în 2018 s-a mediatizat ideea de a construi acest centru atât de necesar fermierilor din zona Turda si Campia Turzii, însă demersul a fost abandonat de decidenții locali și județeni.
Al doilea obiectiv, construcția abatorului din Icod, în condițiile în care studiul de fezabilitate a fost finalizat în 2014! NU există nici măcar un singur abator în județul Cluj!
Crescătorii de oi sunt obligați toamna să le vândă la un preț mic! Să le vândă speculanților de unde ni se întoarce în supermarket carnea ambalata frumos!
Crescătorii de bovine, oi, crescătorii de porci… efectiv nu au unde să își sacrifice animalele în condiții decente. Așa cum spun normativele europene pe care ne place atât de mult să le invocăm!” a declarat Cristian Sipoș, coordonatorul AUR Cluj, candidat la Senatul României.
Consiliul Judeţean Cluj renunţă la asocierea cu comuna Iclod în vederea realizării unei unităţi de abatorizare pe raza acestei unităţi administrative.
În urmă cu 14 ani, Consiliul local Iclod și Consiliul Județean Cluj au convenit să facă demersuri în vederea înfiinţării unui abator la Iclod. Abatorul urma să aibă o capacitate de procesare de circa 800 de capete pe zi – 100 de bovine, 250 de porcine şi între 350 şi 450 de ovine. Totodată, investiţia urma să se ridice la circa 1.000.000 de euro, iar Consiliul Judeţean Cluj s-a angajat să asigure fonduri pentru realizarea proiectului. Totodată, se spera să se atragă fonduri guvernamentale, dar şi contribuţii ale asociaţiilor profesionale direct interesate.
Cum de atunci nu s-au alocat fonduri în vederea demarării proiectului, Primăria comunei Iclod a solicitat în urmă cu cinci ani forului judeţean să înceteze acordul de asociere încheiat în 2010. Executivul Consiliului Judeţean Cluj a fost de acord cu acest lucru, aprobând încetarea asocierii.
Totodată, Consiliul Județean Cluj a alocat fonduri pentru realizarea de studii de fezabilitate în vederea înființării unui Centru de colectare a produselor agricole, a fructelor şi a legumelor la Câmpia Turzii. Proiectul însă nu a mai fost implementat.
Produs de CASA DE EDITURĂ NAPOCA SRL, la comanda Partidul Alianța pentru Unirea Românilor– ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ CLUJ, Cod mandatar financiar: 11240014; tiraj 1200 de exemplare.