November 26, 2024

Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca găzduiește două evenimente remarcabile weekendul viitor, oferind oportunitatea de a experimenta arta în forme diverse și de a sprijini o cauză nobilă prin muzică.

GLASSOGRAFII: Pianista Romana Sălăjan și artista vizuală Crina Prida, în partenariat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invite vineri, 10 mai 2024, între orele 18-19:30, la o incursiune hipnotică în universul artei minimaliste. Caracterizându-se prin repetiție, texturi sonore subtile și forme simplificate, muzica minimalistă a reușit încă de la debuturile sale să-și inducă ascultătorii într-o stare de transă și contemplare profundă. Printr-un concept inedit, în care estetica vizuală se îmbină cu muzica, cele două artiste doresc să aducă un omagiu celui mai unic dintre pionierii minimaliști: Philip Glass. Pentru intrarea la muzeu se percepe o taxă de 10 lei pentru adulți, cu reduceri aferente pentru pensionari, studenți, elevi. În cazul în care doriți să sprijiniți artistele, va exista posibilitatea de a face donații. Evenimentul va avea loc în Sala Reduta a Muzeului.

MÂNĂ ÎN MÂNĂ, ÎMPREUNĂ: Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită sâmbătă, 11 mai 2024, ora 17:00, la concert. Anca Aluaș, Henrietta Almasi, Iosia Balteș, Daniela Mureșan Chisbora, Naomi-Ligia Dan, Răzvan Jurcuța, artiști lirici ai Operei Naționale Române, studenți în cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, acompaniați la pian de Lect. Univ. Dr. Bianca Murariu, pun la dispoziția dumneavoastră harul de a cânta, experiența, timpul în realizarea unui concert caritabil care are ca scop strângerea de fonduri pentru protezarea unui braț cu mână bionică. Această procedură medicală este necesară unui tânăr de 25 de ani, care a rămas doar cu degetul mare de la mâna stângă în urma unui accident petrecut în toamna anului trecut. Tânărul a avut două intervenții chirurgicale de urgență, urmând apoi recuperarea și vindecarea fizică. Omul de sprijin, de legătură cu familia, dar și cu alte autorități este Pr. Claudiu Neghita, Consilier Eparhial, Episcopia Sălajului. Domnia sa va participa în calitate de invitat al acestui recital. Veți avea ocazia să ascultați îndrăgitele și cunoscutele pagini ale muzicii clasice scrise de: V. Bellii, W. A. Mozart. D. Cimarosa, J. Strauss, Ch. Gunoud, J. Offenbach etc., prin achiziționarea unui bilet în cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei și prin donarea personală într-o urnă special amplasată în incinta sălii de concert, cât poate fiecare și are dorința de a ajuta. Evenimentul va avea loc în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *