Circulația auto pe străzile Iuliu Maniu, Universității și Mihail Kogălniceanu va fi restricționată. Potrivit deciziei luate, ieri, de membrii Comisiei de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, pe cele două străzi vor avea acces riveranii, mașinile pentru aprovizionare, autobuzele școlare și autovehiculele de urgențe.
Primarul Clujului, Emil Boc a lansat, luni seara, o „consultare” ad-hoc prin care solicita clujenilor o părere legată de această inițiativă, ce urma a fi supusă marți în ședința comisiei de circulație.
În urma mesajului lansat de edil mai mulți clujeni au încercat să-și exprime părerea cu privirea cele trei străzi. Părerile însă au fost împărțite. Unii dintre cei care au dat curs solicitării primarului au spus că străzile Mihai Kogălniceanu și Universității ar trebui să fie deschise circulației rutiere.
„Trebuie păstrată o bandă de circulație auto pe Kogălniceanu pentru acces la clădirea centrală a UBB, a Bibliotecii Academiei, a Arhivelor Statului și a celor două licee de mai jos. Deci o variantă mixtă e rațională: pietoni și auto, cu o bandă și sens unic dinspre Universității spre Baba Novac”, a spus istoricul Mircea Gheorghe Abrudan.
„Toate străzile pietonale din Timișoara au dat traficul peste cap și viața riveranilor de niște primari care fac aceste lucruri doar că să-și facă imagine pe banul public.
Nu aș vota asemenea specimene nici plătit!”, a scris Marius Jackall.
„Cu toată stima, domnule Primar, ne simțim „uitați”, noi toți cetățeni ai Clujului care avem mici afaceri în zone, iar această întrebare despre străzi în miez de noapte nu face decât să accentueze această neimportantă. Impactul economic asupra micilor afaceri din zonele afectate de șantier imediat după pandemie este semnificativ. Suntem conștienți că suntem percepuți ca „victime colaterale”, dar parcă această realitate ne duce cu gândul la război. Mă întreb război? între cine și cine?” a scris Markos Tunde.
Alți clujeni care au răspuns la apelul primarului s-au declarat în favoarea pietonalizrii.