Direcția Patrimoniu Cultural Universitar al UBB anunță apariția cărții ”Patrimoniu arhitectural al Universității Babeș-Bolyai. O incursiune în istoria orașului”, autori Jozsef Lukacs și Claudia Septimia Sabău, potrivit site-ului www.ubbcluj.ro. Volumul este editat de Academia Română, Centrul de Studii Transilvane. Cartea a fost realizată cu prilejul aniversării a 10 ani de la înființarea Direcției Patrimoniu Cultural Universitar al Universității Babeș-Bolyai și a fost tipărită cu finanțarea nerambursabilă de la Consiliul Județean Cluj, ca parte a proiectului „În inima orașului. Clădirile istorice de patrimoniu ale Universității Babeș-Balyai situate în Cluj-Napoca” (director proiect, conf. univ.dr. Ana Victoria Sima).
„Demersul de față al Direcției Patrimoniu Cultural Universitar al Universității Babeș-Bolyai de a identifica și prezenta istoric și cultural infrastructurile de patrimoniu ale universității, cu ocazia matcării a 10 ani de existență a acestei structuri, prin colegii József Lukács și Claudia Septimia Sabău, cu suportul Consiliului Județean Cluj, este unul profesionist și necesar, ducându-se inevitabil, așa cum se vede în titlu, la o incursiune fascinantă în istoria orașului”, spune rectorul UBB, prof.univ.dr.psih. Daniel David.
Volumul însumează informații despre 13 clădiri istorice situate în Cluj-Napoca apaținând Universității Babeș-Bolyai. Textele din această carte se adresează atât membrilor comunității UBB cât și publicului larg dornic să cunoască istoria clădirilor universității clujene.
sursă foto: Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai