Deși au trecut câteva luni de la alegerea autorităților publice locale, încă mai avem unități administrativ teritoriale în care secunzii primarilor întârzie să fie aleși, deși la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor sunt multe probleme legate de definitivarea bugetelor pentru acest an și de realizarea multor proiecte începute și ne terminate, sau pregătirea demarării obiectivelor noi pentru dezvoltări, dotări și modernizări în multe domenii de activitate.
Cert este faptul că nici până azi municipiile Dej și Turda nu au reușit să–și formeze o majoritate în noul Consiliu local care să nominalizeze și să valideze noul viceprimar al acestor municipii. Asemenea lor trenează și situația aleșilor din comunele Ceanu Mare și Mintiu Gherlii.
Întrebat de ce nu se poate desemna, prin vot, viceprimarul comunei din Câmpia Transilvaniei, edilul, reales, Virgil Păcura, a declarat că la Ceanu Mare toți consilierii își doresc funcția de viceprimar.
Și dacă în cele patru unități administrativ teritoriale nu avem viceprimari, unii spun că este bine că se fac ceva economii la bugetele aferente salarizării, ca și așa organigramele sunt umflate peste măsură cu recompense pentru ,,merite’’ politice și mai ales cu …cumetrii de tot felul.
Și dacă la Ceanu toți vor fotoliul de vice, la Bobâlna, vicele nou ales de nici două luni și-a dat demisia. Contactat și întrebat de ce vicele și-a depus mandatul încredințat, primarul comunei, Vasile Dorin Petrean a spus că din motive personale. Iar motivele personale le-am aflat chiar de la Avel Hărănguș, care ne a declarat că după 24 de ani de consilier local a acceptat funcția de viceprimar, însă a simțit că nu are sprijinul primarului în a-și îndeplini sarcinile ce-i revin și că trebuie să transporte gratis cu mașina și motorina proprie beneficiarii ajutorului social la lucru în satele comunei, iar propunerile sale pentru cei ce …simulează munca nu sunt luate in seamă. Așadar, numărul UAT – urilor fără viceprimar sunt de cinci în acest început de an.
Dumitru VATAU